Cea mai mare parte a trupelor ruse a părăsit Ucraina

Cea mai mare parte a trupelor ruse prezente în Ucraina a părăsit teritoriul ucrainean, a declarat miercuri președintele Petro Poroșenko, la cinci zile după intrarea în vigoare a unui acord de încetare a focului destinat să pună capăt conflictului din regiunile din sud-estul Ucrainei, informează France Presse.

‘Potrivit ultimelor informații pe care le-am primit de la serviciile secrete, forțele ruse s-au retras în procent de 70%’ de pe teritoriul Ucrainei, a declarat președintele Poroșenko într-o reuniune a guvernului de la Kiev, potrivit site-ului internet al președinției ucrainene.

‘Acest lucru ne dă speranță în viitorul inițiativei de pace’, a adăugat el, cu referire la ‘protocolul’ de încetare a focului semnat vineri între Kiev și lideri ai rebelilor proruși pentru a pune capăt conflictului, care durează aproape cinci luni și care s-a soldat cu peste 2.700 de morți.

NATO a cerut luna trecută Rusiei să pună capăt ‘acțiunilor militare ilegale’ în Ucraina, după ce a afirmat că mai mult de 1.000 de soldați ruși luptă în Ucraina alături de insurgenți, iar alți circa 20.000 sunt comasați la graniță. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata