Cea mai mare piramidă umană subacvatică

Cea mai mare piramidă umană subacvatică din lume a fost înregistrată, potrivit guinnessworldrecords.com, la 15 octombrie 2013, în Mango Bay, din cadrul insulei thailandeze Koh Tao.

Piramida umană subacvatică a fost formată din 62 de persoane și organizată de americanii Tyler Reiser și Manolo Cabasal și australianul John Shaddick.

Cei trei profesioniști ai diving-ului, toți membri ai Asociației profesionale a instructorilor de diving (Professional Association of Diving Instructors — PADI), au sosit în Koh Tao, cu câteva luni înainte de a decide să facă această piramidă, pentru un obișnuit training în diving. S-au gândit apoi să organizeze un eveniment unic prin care să contribuie cu bani la Proiectul AWARE, dedicat scufundătorilor profesioniști care protejează planeta.

Au urmat mai multe săptămâni de practică și pregătiri, care au condus, la 15 octombrie 2013, la cucerirea recordului, care presupunea două condiții: piramida să se formeze în apă și persoanele care o compun să reziste 30 de secunde.

Înainte de scufundare, unul dintre organizatori a rămas la suprafață, pentru a controla rândul pe care urma să fie făcută piramida, în timp ce alți doi s-au scufundat, pentru a trasa linia de la baza piramidei.

Organizarea scafandrilor s-a făcut pe șapte nivele, iar piramida astfel formată a rezistat 30 de secunde, adică atât cât era necesar pentru a obține un nou record mondial. Doi reprezentanți ai Guinness World Record s-au aflat alături de scafandri, pentru a-i cronometra.

Pentru data de 1 martie 2016, aproximativ 100 de scafandri din întreaga lume sunt așteptați să doboare actualul record de cea mai mare piramidă umană din lume, la  Divers’ Lodge, în Egipt, la Marea Roșie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata