Cea mai mare samosa

Cea mai mare samosa vegetală, un apreciat aperitiv indian, a fost creată la Bradford College din Marea Britanie, la 22 iunie 2012, şi măsoară 135 de centimetri lungime, 85 de centimetri lăţime şi 29 de centimetri înălţime, potrivit guinnessworldrecords.com.

Cel care a creat snack-ul record a fost Colin Burt, bucătar formator la Bradford College, care a reuşit să obţină performanţa, în parteneriat cu Restaurantul Prashad and Kipling’s, în oraşul Bradford, supranumit „capitala curry-ului din Marea Britanie„, menţionează site-ul menumagazine.co.uk. Performanţa lui Colin Burt nu a rămas fără consecinţe, oraşul Bradford câştigându-şi un loc pe harta gastronomică a lumii, după ce, la 22 iunie 2012, echipa bucătarului a plimbat uriaşa samosa pe o canapea pe străzile oraşului, chiar de Positive Bradford Day.

Samosa este un aperitiv specific bucătăriei indiene, de obicei vegetarian, care constă într-un amestec de legume (sau carne), pus într-o foaie de aluat de patiserie, care apoi este prăjit sau copt. Samosa este o delicatesă de patiserie foarte populară nu doar în rândul indienilor, ci şi în aproape întreaga Asie, în ţările arabe şi chiar în nordul Africii.

Pentru prepararea uriaşei samosa, Colin Burt şi echipa sa au folosit trei saci de cartofi (60 de kg), un sac de ceapă (25 kg), 30 de pungi de mazăre, 30 de pungi de foietaj (15 kg), 12 mănunchiuri de coriandru, 300 de ardei chili, 250 de sticle de ulei de rapiţă (250 litri) şi o selecţie specială de condimente. De asemenea, pentru pregătirea preparatului, a fost nevoie de confecţionarea unui recipient special, optându-se pentru o formă de triunghi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata