Cea mai periculoasă furnică din lume

Pe coastele estice ale Australiei trăiește o furnică ce poartă numele științific de Myrmecia pyriformis. Denumită popular ”furnica bulldog”, insecta este capabilă să omoare un om adult, fapt pentru care este considerată pe site-ul www.guinnessworldrecords.com drept ”cea mai periculoasă furnică din lume”.

Și-a căpătat porecla de ”bulldog” din cauza ferocității cu care atacă victimele, care sunt, simultan, și mușcate, înțepate și injectate cu venin. Mai mult, în timpul aceluiași atac, furnica este capabilă să înțepe de mai multe ori, în succesiuni rapide, cantitatea de venin ce intră în sângele victimei crescând cu fiecare împunsătură.

Conform Guinness Book, se cunosc cel puțin trei cazuri de oameni uciși de Myrmecia pyriformis, din 1936 și până în 1988.

În lungime, furnica bulldog măsoară între 14 și 23 milimetri, femelele fiind, în general, mai mari decât masculii. Picioarele și mandibula sunt de culoare roșu-închis, restul corpului având o nuanță de maro spre negru. Se pare că o colonie de Myrmecia pyriformis poate exista și fără o regină. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata