Cel mai bine cotat serial de televiziune din istorie

Cel mai bine cotat serial de televiziune din istorie a obținut un punctaj de 99 din 100 din partea site-ului Metacritic.com, în anul 2013. Printre distincțiile primite se numără 16 Premii Primetime Emmy, opt Premii Satellite, două Globuri de Aur, două Premii Peabody și unul People’s Choice.

Serialul ”Breaking Bad” poate fi caracterizat ca o combinație de film polițist, thriller și comedie neagră. A fost conceput și regizat de americanul George Vincent Gilligan și îi are în rolurile principale pe Bryan Cranston, ce întruchipează personajul Walter White, și pe Aaron Paul, care joacă rolul lui Jesse Pinkman.

De-a lungul celor 62 de episoade, grupate în cinci sezoane, publicul poate urmări povestea de viață a lui Walter White, un profesor de chimie la liceul din localitate, care, după ce află că suferă de cancer la plămâni, decide să intre în lumea producătorilor și traficanților de metamfetamină, pentru a asigura bunăstarea familiei sale pe termen lung. Acțiunea este situată în orașul Albuquerque din statul american New Mexico.

Pentru prestația sa, Bryan Cranston a obținut de patru ori Premiul Primetime Emmy acordat celor mai buni actori de serial în rol principal.

Serialul ”Breaking Bad” a debutat la postul american de televiziune AMC, fiind difuzat între 20 ianuarie 2008 și 29 septembrie 2013. A fost inclus în ediția 2014 a faimoasei Guinness Book. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata