Cel mai gras om din lume a fost operat cu succes în Mexic

Cel mai gras om din lume, Andrés Moreno, care a ajuns să cântărească 435 de kilograme, a fost operat miercuri cu succes de medicii din Guadalajara, într-o intervenție în care nu au survenit complicații și care a fost realizată în mai puțin timp decât cel preconizat, relatează EFE.

Starea lui Andrés Moreno „este stabilă” în urma operației care a durat o oră și jumătate, nu trei cum prevăzuseră inițial medicii, a declarat presei José Castańeda, specialistul în obezitate care a condus echipa de chirurgi. Pacientul a fost supus miercuri după-amiază unui bypass gastric, o procedură recomandată celor care suferă de obezitate morbidă.

Castańeda a precizat că medicii s-au confruntat cu incidente considerate ‘normale’ la o intervenție chirurgicală practicată unui pacient cu greutate excesivă.

„Nu a fost deloc ușor, s-au îndoit câteva instrumentele și a trebuit să folosim două echipamente de anesteziere când în mod normal utilizăm unul singur”, a explicat el.

Echipa de cinci medici condusă de Castańeda a utilizat tehnica laparoscopică puțin invazivă pentru a tăia trei sferturi din stomacul lui Moreno, pentru ca acest organ să funcționeze ca un tub. Ei au secționat apoi duodenul pentru a-l conecta cu o parte din intestin, pancreasul și vezica biliară, ceea ce va modifica procesul digestiv.

Andrés va mânca mai puțin, va avea o nouă absorbție deoarece alimentele nu vor mai fi resorbite într-un intestin lung de cinci metri iar după un an va reuși să piardă din greutate”, a declarat Castańeda.

Dacă nu vor apărea complicații, într-un an Moreno va reuși să slăbească circa 323 de kilograme și va ajunge să cântărească între 75 și 80 de kilograme, greutatea ideală pentru o persoană care are 1,75 m înălțime, a spus el.

Moreno care împlinește vineri 38 de ani va ieși din spital la o săptămână după operație și se va putea întoarce în localitatea sa natală, Sonora, cu obligația de a reveni la spital la fiecare trei luni pentru vizita medicală. În următoarele luni, se va hrăni doar cu alimente sub formă lichidă.

Înainte de operație el a declarat agenției EFE că visează să aibă o viață normală și să înființeze o fundație pentru cei care suferă de obezitate în această țară în care există, în opinia sa, „mulți grăsuți”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata