Cel mai lung drum făcut cu taxiul

Cel mai lung drum făcut cu taxiul a măsurat 69.716 km și a costat 79.006 lire sterline.

Recordul, omologat oficial în mai 2012 de către Guinness World Records, a fost realizat de trei tineri englezi, Paul Archer, Johno Ellison și Leigh Purnell, care au condus, cu schimbul, un taxi londonez fabricat în 1992. L-au cumpărat cu 1.500 de lire sterline de pe site-ul eBay, deși i-au adăugat, ulterior, câteva îmbunătățiri.

Expediția celor trei a pornit la 17 februarie 2011, din fața Muzeului Transporturilor din Londra. S-a încheiat, în același loc, la 11 mai 2012, după ce taxiul celor trei a făcut înconjurul lumii.

Traseul a inclus, printre altele, Belgia, Olanda, Finlanda, Rusia, Polonia, Italia, Pakistan, SUA, în total peste 50 de țări de pe patru continente. Mai în glumă, mai în serios, cei trei au explicat lungimea acestuia traseu prin faptul că ”întotdeauna, taximetriștii aleg cel mai lung drum până la destinație”.

O altă performanță realizată de cei trei londonezi a fost cea mai mare altitudine la care s-a aflat un taxi. Astfel, ei s-au aflat la 5.225 metri înălțime, în regiunea Golmund din China.

În timpul călătoriei lor, londonezii au reușit să strângă aproximativ 20.000 de lire sterline pentru Crucea Roșie.

Precedentul record de cel mai lung drum parcurs cu taxiul a fost 34.908 km și a fost realizat în 1994. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata