Cel mai lung lanţ uman sub apă

Grupul scafandrilor profesioniști din Franța (Groupement des Professionnels de la Plongée) a stabilit, la 1 decembrie 2013, recordul pentru cel mai lung lanț uman sub apă.

Potrivit guinnessworldrecords.com, acesta a fost realizat de 110 scafandri, care și-au dat întâlnire în orașul Saint Leu, situat în vestul insulei franceze Réunion, din Oceanul Indian. La data de 1 decembrie 2013, aceștia s-au scufundat în apele din largul insulei, unde s-au ținut de mână, timp de 5 minute și 42 de secunde, la o adâncime de 18 m. Au format, astfel, cel mai lung lanț uman sub apă, de 76,20 metri.

Cei 110 participanți aveau vârste cuprinse între 18 și 82 de ani. A fost nevoie de peste 200 de ore de pregătire pentru realizarea acestui eveniment, organizat de Grupul scafandrilor profesioniști din Franța, în colaborare cu 14 cluburi de scafandri profesioniști, notează be.france.fr.

Pe lângă stabilirea acestui record, organizatorii au vrut să aducă în atenție și faptul că scufundările, care reprezintă cea de-a doua activitate turistică a insulei, sunt realizate aici în deplină siguranță, fiind girate de profesioniști în domeniu. 

Pe lângă faptul că scufundările generează emoții puternice, ele reprezintă un mijloc de sondare a biodiversității marine și de descoperire a frumuseților din adâncurile apelor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata