Cel mai mare festival de muzică heavy metal din Europa, inaugurat la Wacken

Cel mai mare festival de muzică heavy metal din Europa începe joi în micuța localitate Wacken din nordul Germaniei, în prezența a 75.000 de fani, care se vor bucura de trei zile de concerte și de prestațiile muzicale a peste o sută de formații, informează EFE.

Ajuns la cea de-a 25-a ediție, festivalul se desfășoară cu casa închisă, toate biletele fiind vândute încă din luna august a anului trecut. O situație total diferită de prima ediție, la care au asistat doar în jur de o sută de persoane.

Concertul inaugural va fi dat de trupele Skyline, Saxen și Accept, din programul de vineri se remarcă prezența formațiilor Children of Bodom și Apocalyptica, iar onoarea de a încheia evenimentul va reveni celor de la Motorhead.

Spectatorii se cazează în propriile corturi și schimbă radical, pentru câteva zile, viața calmă a celor 1.800 de locuitori din Waken. Serviciile medicale și poliția sunt vizibil prezente în zonă pentru a controla atât consumul de alcool și stupefiante, cât și traficul rutier foarte intens din această perioadă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata