Cel mai rapid pianist din lume

Pianistul maghiar Havasi Balasz a primit, în 2009, titlul de cel mai rapid pianist din lume, din partea comisiei Guinness World Records. Recordul a fost realizat la Budapesta, în sala de concerte a Academiei Maghiare de Muzică, pianistul reușind să apese de 498 de ori aceeași clapă de pian într-un singur minut.

Prin talentul său desăvârșit și prin pasiunea creativă, studiind pianul de la vârsta de patru ani, Havasi Balasz și-a construit un stil muzical complet nou, original și unic, care aduce un omagiu atât muzicii clasice, cât și altor genuri muzicale.

Artistul a creat patru proiecte muzicale total diferite, din care a rezultat un show extraordinar de aproape două ore și jumătate intitulat ”Havasi Symphonic”. Potrivit site-ului oficial havasi.eu, în 2010, criticii au considerat spectacolul ca fiind unul dintre cele mai complexe proiecte, în care muzica fuzionează cu celelalte arte.

Pianistul de talie internațională, care impresionează publicul prin vivacitatea sa, are în palmares 11 discuri de platină.

Havasi a susținut, în România, trei concerte la Sala Palatului, în 2011, 2012 și 2014, iar anul acesta la 25 aprilie, va susține un concert în cadrul Săptămânii Culturale a Zilelor Sfântu Gheorghe. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: havasi.network.hu

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata