Cel mai tăcut loc de pe planetă

Recordul pentru cel mai tăcut loc de pe planetă este deținut în 2015 de o cameră de testare acustică din laboratoarele audio ale Microsoft, din Statele Unite, potrivit guinnessworldrecords.com/.

Microsoft a creat cel mai tăcut loc de pe pământ în Clădirea 87, din cadrul campusului companiei din Redmond (Washington, Statele Unite), prin crearea unei camere fără ecou, unde zgomotul are o valoare negativă de—20,35 decibeli. Camerele fără ecou sunt izolate fonic și construite astfel încât să absoarbă complet sunetele.

Compania americană a vrut să creeze cel mai silențios loc din lume, pentru a-l folosi la testarea device-urilor audio și video și a și reușit, răsturnând astfel recordul anterior, deținut în 2012 de camera de testare acustică din laboratoarele companiei Orfield din Minneapolis.

Camera din laboratoarele Orfield înregistrează un zgomot de—13 decibeli, tăcerea fiind atât de adâncă, încât devine insuportabilă după o perioadă de aproximativ 45 de minute, scria dailymail.co.uk, la 13 aprilie 2012.

Încăperea din Minneapolis este folosită de diferiți producători, care testează intensitatea și calitatea sunetelor emise de diverse produse —valve artificiale pentru inimă, sunetul de afișare al unui telefon mobil, sunetul unui comutor de la bordul unei mașini.

Potrivit site-ului dailymail.co.uk, fondatorul și președintele companiei din Minneapolis, Steven Orfield, declara că: „În camera fără ecou ești lipsit de indiciile de percepție care îți permit echilibrul și manevrele uzuale. Dacă rămâi acolo pentru o jumătate de oră, trebuie să stai pe un scaun”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata