Cel mai tânăr gamer care a ajuns milionar

Cel mai tânăr gamer care a ajuns milionar de pe urma practicării sporturilor electronice are 16 ani și două luni. De-a lungul (scurtei) cariere de gamer profesionist, a acumulat o avere de 1.639,867 dolari, adică 1.052.141 lire sterline.

Este vorba de pakistanezul Sumail Hassan Syed, care folosește gamer-tag-ul de Suma1L. Este membru într-una din cele mai de succes echipe de sport electronic din lume, denumită Evil Geniuses. La 8 august 2015, cei cinci coechipieri au câștigat impresionanta sumă de 6.630.109 dolari în finala Campionatului Mondial de Dota 2.

”Dota 2” se referă la jocul de strategie ”Defense of the Ancients 2”. Premiile totale ale competiției au ajuns la nu mai puțin de 18.429.613 dolari, care în sine reprezintă un record: cel mai mare premiu pus la bătaie în cadrul unui turneu de sport electronic. Americanii de la Evil Geniuses i-au învins în finală pe chinezii de la CDEC.

În urma succesului din 8 august, câștigurile lui Sumail au depășit un milion de dolari, devenind, conform cel mai tânăr gamer care a devenit milionar practicând sporturile electronice.

Tânărul pakistanez s-a mutat în Illinois, SUA, în 2014, moment în care s-a dedicat carierei competiționale. Echipa sa a participat la peste 460 de turnee, concurând la jocuri precum StarCraft, Halo și Counter-Strike. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: dailydot.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata