Cele mai multe ţări vizitate pe bicicletă în 7 zile

Britanicul Glen Burmeister a vizitat 11 țări din Europa, pe bicicletă, între 29 aprilie și 5 mai 2013. În 6 zile, 11 ore și 53 de minute, ciclistul a traversat Cehia, Austria, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croația, România, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru și Albania, stabilind astfel un nou record mondial.

Primul său record a fost consemnat de Guinness Book of World Records în 2011, când a traversat cel mai rapid pe bicicletă Europa, potrivit site-ului său official . El a atins extremele geografice nord-sud ale continentului european: Tarifa, Spania și North Cape (Nordkapp), Norvegia. Plecând din Tarifa, el a traversat Franța, Germania, Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, Rusia, Finlanda și Norvegia.

În 2012, a traversat Statele Unite ale Americii de la nord și sud și de la est și vest. Călătoria a durat 39 de zile și 11 ore, cu mai puțin de 4 zile față de recordul precedent stabilit de Paul Spencer.

Între 4 și 10 mai 2014 a reușit să parcurgă cel mai rapid, pe o bicicletă eliptică outdoor, traseul cuprins între Land’s End și John o’Groats (1.600 km). Încă odată, performanța sa a fost înscrisă în Cartea Recordurilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata