Cele mai rapide cinci goluri marcate de un jucător într-un meci din Bundesliga

Cele mai rapide cinci goluri marcate de un singur jucător într-un meci din Bundesliga, campionatul german de fotbal, au avut loc în opt minute şi 59 de secunde, potrivit www.guinnessworldrecords.com.

Recordul a fost stabilit de atacantul polonez Robert Lewandowski pentru echipa sa Bayern împotriva VfL Wolfsburg, partidă jucată pe Allianz Arena din München, la 22 septembrie 2015.

În acel meci, Lewandowski a înregistrat, de altfel, mai multe recorduri: a reuşit cel mai rapid hat-trick (trei goluri marcate consecutiv de acelaşi jucător), cele mai rapide patru goluri consecutive, cele mai rapide cinci goluri consecutive şi cele mai multe goluri marcate de o rezervă din istoria Bundesliga. Atacantul lui Bayern a înscris între minutele 51 şi 60 ale meciului (51, 52, 55, 57, 60), după ce a intrat pe teren în minutul 46 în locul spaniolului Thiago Alcantara.

„Sunt, evident, foarte fericit. Cinci goluri reprezintă ceva incredibil. Este o nebunie!”, a comentat internaţionalul polonez la finalul meciului.

„Nu am trăit niciodată aşa ceva, nici ca jucător şi nici ca antrenor. Sunt încântat pentru Robert. Este foarte important pentru încrederea sa şi pentru viitorul nostru„, a declarat, la rândul său, antrenorul lui Bayern, spaniolul Pep Guardiola.

Meciul a fost câştigat de Bayern München cu 5-1. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: facebook.com/ Robert Lewandowski

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata