China demarează un studiu asupra defectelor din naştere

Experții chinezi au lansat vineri, 29 august, un proiect de cercetare cu privire la defectele din naștere și la malformațiile genetice, în contextul în care 900.000 de copii se nasc anual în această țară cu dizabilități mentale sau fizice, informează vineri agenția Xinhua.

Cifra reprezintă aproximativ 5,6 la sută din totalul nou-născuților, a precizat Ministerul Tehnologiei, cu ocazia demarării cercetării care va viza 79 de categorii majore de malformații congenitale și tulburări genetice și va implica studii și analize de probe biologice.

Studiul se va baza pe rețeaua de screening existentă pentru defecte congenitale. Deși China a început această monitorizare în urmă cu 20 de ani, numai unu la sută dintre posibilele defecte au fost acoperite în acest interval, deoarece un mare număr de malformații congenitale și tulburări genetice nu sunt cuprinse în înregistrări, notează Xinhua.

Constatările experților vor fi folosite pentru crearea unei baze de date pentru viitoare cercetări științifice. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata