China planifică un centru de supercomputere de 3 miliarde de dolari pentru a analiza datele din spațiu

Portul spațial sudic chinez Wenchang va construi un centru de supercomputere de 3 miliarde de dolari până la sfârșitul anului pentru a analiza datele obținute din spațiu, potrivit presei de stat, marți.

Cu o investiție planificată de 20 de miliarde de yuani (3,1 miliarde de dolari), centrul de supercomputere va furniza servicii de date mari pentru industrii, inclusiv sectoarele aerospațiale și maritime, începând cu 2022, a susținut statul Hainan Daily.

În următorul deceniu, China prevede constelații masive de sateliți comerciali care pot oferi servicii de la internet de mare viteză pentru avioane, până la urmărirea transporturilor de cărbune.

Un oraș portuar din estul Chinei a lansat un plan ambițios pentru construirea celui de-al cincilea loc de lansare a rachetelor din țară, în cadrul unui obiectiv pe termen mai lung de a extinde infrastructura spațială pentru a satisface cerințele unui boom așteptat în misiunile comerciale.

O companie de ingineri din estul provinciei Zhejiang a câștigat o licitație pe 1 aprilie pentru construirea platformei de lansare în orașul Ningbo, precum și o secțiune a centrului de comandă și o instalație de asamblare și testare, potrivit unui document postat pe site-ul web al Ningbo Free Zona comercială.

Ca parte a planurilor de infrastructură ale guvernului Zhejiang pentru 2021-2025, Ningbo va investi 20 de miliarde de yuani (3 miliarde de dolari) într-un centru de lansare a rachetelor din județul Xiangshan, sau „Elephant Hill”.

Centrul va fi capabil să lanseze 100 de misiuni pe an.

Pentru a satisface cererea de lansare a sateliților, China va trebui să construiască rachete mai mari care să poată transporta mai mulți sateliți sau să construiască mai multe site-uri de lansare sau ambele. China are în prezent patru locuri de lansare – trei pe uscat și unul în Wenchang, în provincia Hainan.

La începutul acestei luni, guvernul a declarat că planifică o nouă bază comercială în Hainan pentru a satisface cererea tot mai mare de lansări.

Guvernul sprijină, de asemenea, Hainan în cooperarea sa internațională privind lansarea de sateliți comerciali și sarcini utile, precum și cercetare și dezvoltare în zboruri spațiale comerciale.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata