Chris Rock va fi gazda ceremoniei Oscarurilor 2016

Actorul Chris Rock, cunoscut pentru umorul său caustic, a confirmat miercuri, 21 octombrie, că va fi gazda celei de-a 88-a ceremonii a premiilor Oscar, la 28 februarie anul viitor. El a mai fost prezentatorul unei gale Oscar în urmă cu 11 ani, relatează AFP.

„Uitați-vă cine s-a întors”, a postat pe Twitter comediantul în vârstă de 50 de ani, celebru pentru debitul său verbal punctat de expresii argotice și injurioase. El îi succede lui Neil Patrick Harris, a cărui performanță anul acesta nu a întrunit unanimitatea. Harris, elegant, a salutat această „alegere strălucită” într-un mesaj tot pe Twitter.

„Chris Rock a făcut de toate: este umorist, actor, scenarist, producător, realizator de filme și de documentare… Va fi un prezentator fenomenal”, au declarat producătorii galei, David Hill și Reginald Hudlin. Președinta Academy of Motion Picture Arts and Sciences, Cheryl Boone Isaacs, a declarat la rândul ei că „stilul de umor al lui Chris Rock a devenit cel al unei întregi generații”.

Deținător a 4 premii Emmy și originar din Carolina de Sud, Chris Rock și-a făcut debutul pe scenele de stand-up comedy înainte de a se lansa pe marile ecrane în filmul polițist „Beverly Hills Cop 2”, împreună cu Eddie Murphy, alături de care a jucat și în „Boomerang”. El a făcut parte și din distribuția seriei „Lethal Weapon 4” și a fost vocea zebrei Marty în filmul de animație „Madagascar”.

La televiziune, Chris Rock a făcut timp de trei ani parte din strălucita echipă de la ‘Saturday Night Live’ și joacă în prezent în serialul ‘Empire’, despre o familie din industria muzicală care se dezbină.

Din 2002, Chris Rock a trecut și în spatele camerei și a realizat trei filme, printre care și ‘Top Five’ (2014), primit cu opinii împărțite de critică și de public. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata