Cinci rochii ale prinţesei Diana şi o felie din tortul de nuntă al lui William, scoase la licitaţie

Cinci rochii ale prințesei Diana din anii ’80-’90 și o felie din tortul de nuntă al fiului său, William, vor fi scoase la licitație la începutul lunii decembrie în Statele Unite, relatează AFP.

Cea mai scumpă dintre acestea, pentru care estimările vorbesc de un preț de vânzare între 80.000 și 100.000 de dolari, este o rochie de seară semnată de Zandra Rhodes. Rochia din mătăse de culoarea fildeșului, brodată cu perle, a fost purtată de prințesă în mai 1987, în timpul unei gale la London Palladium, a indicat miercuri casa de licitații din Beverly Hills, care a prezentat aceste rochii pentru o zi la New York.

Celelalte patru rochii — dintre care trei semnate de creatoarea Catherine Walker, devenită una din prietenele personale ale Dianei — sunt estimate la sume care variază între 20.000 și 40.000 de dolari, pentru cea mai ieftină, și între 60.000 și 80.000 de dolari pentru restul.

Rochiile au fost vândute prima dată chiar de către Diana, cu două luni înainte de moartea sa într-un accident de mașină în august 1997, pentru finanțarea campaniei sale împotriva minelor antipersonal.

În cadrul aceleiași licitații va fi vândută o felie din tortul de fructe de la nunta prințului William cu Kate Middleton, din 29 aprilie 2011, încă învelită într-o hârtie de culoare albă și prezentată într-o mică cutie de metal cu decorațiuni, oferită oaspeților în ziua nunții. Cele două obiecte sunt însoțite de o invitație la nuntă, pe care nu figurează niciun nume. Potrivit estimărilor, întregul lot este așteptat să se vândă pentru sume cuprinse între 1.000 și 2.000 de dolari.

Tortul și rochiile vor figura printre obiectele scoase la vânzare în cadrul licitației anuale, organizate de casa Julien’s, la 5 și 6 decembrie, în Beverly Hills. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata