Circa 100 de americani luptă în Siria, 10 dintre ei – alături de Statul Islamic

 ‘Noi estimăm în jur de 100 numărul cetățenilor americani care se bat la ora actuală în Siria, dar nu știm exact căror grupări le aparțin. Credem că 10 americani fac parte din Statul Islamic’ (SI) , a declarat joi colonelul Steven Waren, purtător de cuvânt al Pentagonului, citat de AFP.

El nu a fost în măsură să precizeze dacă aceștia din urmă se află în Siria sau în Irak, cele două țări în care s-a implantat Statul Islamic.

La sfârșitul lunii trecute, Washingtonul a confirmat moartea unui american, ucis în Siria în timp ce lupta alături de jihadiști, și a declarat că anchetează circumstanțele în care altul ar fi avut aceeași soartă.

SUA și-au exprimat public la cel mai înalt nivel neliniștile cu privire la riscurile pe care le reprezintă jihadiștii occidentali, în special când revin în țările lor.

Președintele Barack Obama urmează să prezideze la sfârșitul lunii septembrie o reuniune specială a Consiliului de Securitate al ONU, consacrată amenințării pe care o reprezintă jihadiștii străini în Siria și în Irak. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata