CM 2014: Autobuze incendiate şi un magazin jefuit după înfrângerea Braziliei

Mai multe autobuze au fost incendiate, iar un magazin de produse electrocasnice jefuit marți seară la Sao Paolo după înfrângerea umilitoare a Braziliei cu 7-1 în fața Germaniei în prima semifinală a Campionatului Mondial de fotbal, au informat poliția și mass-media braziliene, citate de AFP.

Brazilia însă, sub șocul înfrângerii, a rămas în general calmă în cursul serii. Potrivit cotidianului Folha de Sao Paulo, 20 de autobuze au fost incendiate în zona de sud a orașului Sao Paolo într-un garaj în care se aflau vehicule în afara programului de lucru. Alte trei autobuze au fost arse în diverse cartiere ale megalopolisului brazilian.

Poliția nu a confirmat dacă aceste incendii sunt direct legate de înfrângerea selecționate Braziliei și nu a dorit să confirme câte autobuze au fost incendiate. În Brazilia, incendierea autobuzelor este o formă curentă de protest a populației defavorizate.

Poliția Militară (PM) din Sao Paolo s-a limitat să informeze că un incendiu a avut loc în zona de sud a orașului. ‘Până în prezent, nu dispunem de mai multe informații în legătură cu incendiul. Va fi deschisă o anchetă’, a declarat un purtător de cuvânt al PM.

Poliția a mai făcut cunoscut că un magazin de produse electrocasnice a fost ‘invadat și jefuit’ în zona de est, proletară, a orașului Sao Paolo. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata