Cod roşu de ninsoare, ploaie îngheţată şi polei în Croaţia

Prognozele meteorologice din Croația indică o răcire bruscă a vremii, însoțită de ninsori abundente și vânt, iar estul țării și partea centrală – Kralovac și Lika – se află sub avertizare meteorologică cod roșu de ninsoare, ploaie înghețată și polei începând de marți, informează o alertă de călătorie emisă, luni, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Aceeași sursă precizează că autoritățile croate au anunțat cod galben de vânt puternic pentru zona adriatică a Dalmației.

MAE le recomandă cetățenilor români care doresc să se deplaseze în Republica Croația ca, înainte de a pleca la drum, să consulte site-urile Automobil Clubului Croat, Companiei Naționale Croate de Căi Ferate, Autorității Portuare Croate și a Agenției Croate de Aviație Civilă pentru informații actualizate.

„Conducătorii auto sunt sfătuiți să își doteze corespunzător autovehiculele pentru circulație pe timp de iarnă, iar în situații de urgență apărute pe teritoriul croat pot apela numărul european unic de urgență 112. Folosirea echipamentelor de iarnă, pe teritoriul Republicii Croația, este obligatorie în intervalul calendaristic 15 noiembrie și 15 aprilie, indiferent de condițiile atmosferice sau de tipul de vehicul rutier”, se mai arată în comunicatul MAE. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata