Congres mondial al viei şi vinului, domeniu în căutare de răspunsuri la provocările schimbărilor climatice

Peste 450 de oameni de știință, producători de vinuri și oficiali guvernamentali din 46 de țări discută săptămâna aceasta la Mainz, în Germania, în cadrul Congresului Mondial al Viei și Vinului, despre provocările cu care se confruntă această industrie, precum scăderea calității și a consumului.

Experții încearcă să găsească o cale de a face față efectelor schimbărilor climatice și de a limita conținutul de alcool din vin în condițiile în care strugurii au un conținut mai mare de zahăr pe fondul temperaturilor mai ridicate. Tăria alcoolică potențială a unui vin este determinată de concentrația de zaharuri a fructului.

„Ne concentrăm pe calitate, originalitate și caracteristici regionale, mai degrabă decât pe cantitate”, a declarat secretarul de stat adjunct Peter Bleser în deschiderea congresului, conform DPA.

Producătorii de vin se confruntă, de asemenea, cu o scădere constantă a consumului de vin din 2008, de la 250 milioane la 240 milioane de hectolitri consumați la nivel mondial, a declarat Jean-Marie Aurand, director general al Organizației Internaționale a Viei și Vinului.

Congresul a început luni și va continua până vineri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata