Copiii schimbă sălile de clasă pentru lecții pe plajă în Spania

A avea școală pe plajă sună ca un vis? După un an de învățare la distanță și săli de clasă distanțate social, o școală din regiunea spaniolă Murcia face exact asta, încercând să combine aerul curat și un nou mod de predare.
În afara școlii Felix Rodriguez de la Fuente, copiii cu mască stau în fața unei table portabile, la rânduri de birouri verzi, bine distanțate pe malul nisipos al Playa de los Nietos (Plaja nepoților).

„Este sigur, copiii se distrează foarte bine”, a spus profesorul de engleză Juan Francisco Martinez. „Ceea ce învață aici nu uită”.

Unii elevi desculți își mișcau degetele de la picioare în nisip în timp ce jucau xilofoane, în timp ce alții se ghemuiau peste cărțile de lucru pentru a împiedica briza să le zboare hârtiile în mare.
Lecțiile fac parte dintr-un proiect mai amplu, cunoscut sub numele de Aer proaspăt, care își propune să creeze o calitate mai bună a aerului pentru copii în timpul pandemiei COVID-19, inclusiv prin învățare în aer liber.

Profesorii încep să pregătească plaja la 8 dimineața. Opt clase participă la lecțiile de 20 de minute, iar grupurile se rotesc prin diferite zone.

Copiii de la școală au vârste cuprinse între 3 și 12 ani și rămân în bulele clasei lor. Până în prezent nu au fost raportate cazuri de coronavirus.
„Îmi place să merg la plajă!” a spus Antonio Fernandez, în vârstă de 9 ani. „Prefer să fiu la plajă pentru că mă simt mai relaxat și mai confortabil.”

Luz, în vârstă de 10 ani, a spus: „Asta este foarte bine pentru că sunt alături de prietenii mei, sunt la plajă, îmi place plaja, vara vin mereu aici să înot în fiecare zi și ador nisipul. ”

Și nu este doar plaja. Membrii unei asociații de rezidenți din apropiere au dat viață epocii romane îmbrăcându-se în soldați, iar pescarii locali le-au arătat copiilor plasele și le-au explicat de unde vine cina lor.

„Pescarii i-au învățat pe elevi cum să pescuiască … cum au reușit ei înșiși să ne hrănească în vremuri de pandemie”, a spus directorul Alfonso Vera.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata