Creatoarea de modă haute couture Micol Fontana a murit la 101 ani

Stilista Micol Fontana, ultima dintre cele trei surori Fontana care au creat ținute pentru numeroase staruri de la Hollywood și ale cinematografiei italiene, a murit la Roma la vârsta de 101 ani, a anunțat vineri fundația care îi poartă numele.

Împreună cu surorile ei Zoe și Giovanna, provenind dintr-o familie de croitori din Parma, Micol a creat celebra casă de modă haute couture ‘Sorelle Fontana’, stabilindu-se la Roma, relatează France Presse.

Vedete ale celei de-a șaptea arte, între care Grace Kelly, Liz Taylor, Ava Gardner, Audrey Hepburn și Anita Ekberg, au fost îmbrăcate de cele trei surori și chiar personalități precum Jacqueline Kennedy. Perioada lor de glorie a fost cea de după război și epoca cunoscută la Roma sub numele de La Dolce Vita.

Micol Fontana conducea Fundația Micol Fontana de 21 de ani. Anul trecut, cu ocazia aniversării centenarului, ea a fost primită la Capitoliu împreună cu familia sa de către primarul Romei, Ignazio Marino. Acesta a salutat vineri o protagonistă extraordinară a modei și a mediului de afaceri italian care a ilustrat ‘excelența italiană’.

La începutul acestei săptămâni, franțuzoaica Marie-Louise Carven, fondatoarea casei Carven și veterană a modei haute couture franceze, a decedat luni la Paris la vârsta de 105 ani, adaugă AFP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata