Criticul de la Kremlin, Alexei Navalny, spune că se află într-un lagăr de prizonieri din afara Moscovei

Criticul de la Kremlin, Alexei Navalny, este închis într-un lagăr de prizonieri din regiunea Vladimir din Rusia, la nord-est de Moscova, lagăr cunoscut pentru controlul strict al deținuților, a confirmat luni un mesaj postat pe contul Instagram al politicianului de opoziție.
Locația exactă a lui Navalny fusese necunoscută după ce echipa sa juridică a declarat săptămâna trecută că a fost mutat din închisoarea din apropiere Kolchugino și că nu li s-a spus unde este dus.

Luni, Navalny a confirmat că se simte bine și că este ținut la colonia penală corectivă IK-2 din orașul Pokrov, la aproximativ 100 km (60 mile) la est de Moscova.

„Bună ziua tuturor din sectorul „Control sporit A” ”, a spus Navalny într-un mesaj postat online, la scurt timp după ce avocații săi l-au vizitat la unitate.

„Trebuie să recunosc că sistemul penitenciar rus a reușit să mă surprindă. Nu mi-am imaginat niciodată că este posibil să se construiască un adevărat lagăr de concentrare la 100 de kilometri de Moscova ”.

Postarea a fost însoțită de o imagine cu Navalny așezat pe o canapea cu părul ras.

Navalny, în vârstă de 44 de ani, unul dintre cei mai importanți critici ai președintelui Vladimir Putin, a fost închis la începutul acestui an pentru încălcări ale condiționării, într-o decizie pe care Occidentul a condamnat-o ca fiind motivată politic.

El urmează să execute o pedeapsă de doi ani și jumătate și este capabil să comunice cu lumea exterioară doar prin intermediul avocaților săi.

Postarea de pe Instagram a spus că înjurarea a fost interzisă în unitate și că interdicția a fost respectată pe scară largă de colegii deținuți care păreau speriați să întoarcă capul de două ori.

El a spus că nu a văzut niciun fel de violență în închisoare sau sugestii despre el însuși, dar ar putea crede povești pe care le auzise despre cazuri de violență din trecut.

„Există camere video peste tot, urmăresc pe toată lumea și fac rapoarte pentru cele mai mici infracțiuni. Cred că cineva de sus a citit 1984 de Orwell ”, a spus el.
El a spus că a fost trezit în fiecare oră în timpul nopții pentru că fusese considerat un risc de evadare.

„Dar dacă privești totul cu umor, poți trăi aici. Deci, în general, totul este în regulă cu mine ”, a spus el.

Navalny s-a întors în Rusia în ianuarie din Germania, unde se recuperase după ce a fost otrăvit. Kremlinul a negat implicarea în boala sa și a întrebat dacă a fost otrăvit cu adevărat.

Țările occidentale au cerut eliberarea lui Navalny, iar Statele Unite și Uniunea Europeană au impus sancțiuni împotriva oficialilor ruși pentru acest caz.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata