Cum să-ți găsești stilul într-o casă închiriată

315

Mă mut cu iubitul meu într-un apartament nemobilat cu două paturi de închiriat în Londra. Sunt puțin copleșit de cum să încep chiar și să amenajez locul (din fericire, el este relaxat). Am închiriat doar apartamente mobilate și nu am avut niciodată șansa de a afla care este propriul meu stil. Există cărți sau reviste pe care ar trebui să le citesc pentru inspirație sau principii de care ar trebui să țin cont?

Apreciez complet situația ta. O pânză goală poate fi complet descurajantă, iar situația devine și mai complicată atunci când cineva are de luat în considerare o altă persoană și gustul ei, așa că sunt ușurat să aud că iubitul tău este relaxat pe acest front.

Și mai dificil, poate, este să știi pe ce să cheltuiești bani când, așa cum spui în e-mailul tău, acest apartament va fi o piatră de temelie către o amenajare mai permanentă.

Să luăm în considerare prima problemă: lucrez la proiecte de design pentru a câștiga existența, dar chiar și eu mă pot simți copleșită de posibilități la începutul unui nou loc de muncă. Acest lucru poate suna ca un clișeu, dar, ca punct de plecare, vă sugerez să puneți împreună panouri de dispoziție cu imagini care vă atrag. Faceți plăci digitale sau, și mai bine, scoateți lipiciul. Căutați în reviste și online: titlurile mari interne și internaționale sunt un loc de început, dar luați în considerare și reviste de nișă, fotografii de film, fotografii de modă și instantanee de vacanță.

Când alcătuiesc panouri de spirit, iau în considerare atmosfera la fel de mult ca și detaliile mai fine. La începutul unui proiect este de fapt mai important, în cartea mea. Acesta este motivul pentru care includ adesea pasaje scrise în panourile mele de spirit, de obicei sub formă de extrase din romane, jurnale și așa mai departe.

Este foarte bine să alegi o imagine lucioasă de revistă pentru că îți place un anumit scaun, dar într-adevăr trebuie să iei în considerare imaginea de ansamblu – și starea de spirit dorită – mai întâi. Realizarea de panouri de dispoziție vă va oferi în același timp șansa de a afla ce stiluri vă plac, ce culori vă plac și tipurile de mobilier pe care doriți să le introduceți.

Apoi, trebuie să-ți pui o grămadă de întrebări: cum vrei să te simți în apartamentul tău? Vă imaginați un sanctuar confortabil, plin de culoare și obiecte? Îți imaginezi prietenii îngrămădiți în fiecare weekend, un loc în care îți vei dori să petreci timp gătind și distrându-te?

Punerea unor astfel de întrebări vă va ajuta să înțelegeți pe ce ar trebui să vă concentrați, în special în ceea ce privește mobilierul. Dacă hrănirea prietenilor este importantă pentru tine, va fi logic să investești într-o masă – o piesă pe care o poți lua cu tine când mergi mai departe.

Acest lucru este evident, dar nu aș cumpăra nimic scump pe care să nu-l poți lua cu tine, așa că haideți să spunem nu stocării încorporate, de exemplu. Pe de altă parte, este posibil să puteți reutiliza perdele și există articole portabile cheie în care ar trebui să investiți.

Desigur, vor exista întotdeauna probleme legate de dimensiune, dar în general cred că acestea pot fi manevrate. O canapea este un exemplu bun. Ne închiriem cabana la țară și din cauza dimensiunii camerelor acesteia a trebuit să instalăm o canapea cu două locuri la scară mică când ne-am mutat. Nu este ideal, pentru că am un soț înalt, un câine extrem de lung și un catelus pe drum. Vine duminica după-amiază, când încercăm cu toții să ne potrivim pe canapeaua menționată, un mister blând care liniștește sufletul aliniat la televizor, este un haos inconfortabil.

Când trecem mai departe, da, mi-aș dori o canapea mai mare, dar cea mică își va găsi un loc: este o piesă de mobilier clasică, de bună calitate, iar dimensiunea ei standard îi va permite să se potrivească perfect într-o altă cameră pe viitor.

Aceeași poveste este și cu comodele în miniatură din cele trei dormitoare mici ale noastre: poate că vor fi prea mici pentru următoarea noastră casă, dar care este cel mai rău caz? Le vom vinde. Acesta este unul dintre motivele cheie pentru care mă bat mereu cu antichități. Ele dau caracter camerelor, dar, de asemenea, dacă cumpărați o comodă antică de bună calitate, ar trebui să o puteți vinde la un preț decent în continuare. Se poate spune același lucru despre o versiune high street?

Iluminatul este important. Poate face sau distruge aspectul unei case, dar este adesea trecută cu vederea de proprietari

Iluminatul va fi foarte important de luat în considerare. Poate face sau distruge aspectul unei case, dar este adesea trecută cu vederea de proprietari.

Nu vă deranjați cu plafonierele inutile (cu excepția cazului în care vorbim de zone precum deasupra meselor) și concentrați-vă pe tipul de lumină caldă și moale pe care o veți obține prin intermediul lămpilor de masă, ceea ce mă duce la al doilea punct: precum și oferindu-vă acea strălucire caldă, lămpile pot fi obiecte decorative frumoase în sine și sunt portabile. Investește în unele bune — îți vei mulțumi mai departe.

Du-te și bucură-te de proces! Înțeleg că, uneori, o astfel de situație poate fi nu numai descurajantă, ci și destul de ciudată, ca și cum ai fi în limbo, dar gândește-te astfel: ești la începutul călătoriei tale și acest lucru este incitant. Începe așa cum vrei să mergi mai departe prin a strânge lucruri pe care le iubești și care îți vorbesc, și nu vei greși prea mult.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online