Curtea respinge cererea de a opri Tesla să tăie copacii, inițiativă preluată de ecologiști

24

Un tribunal german a respins o ofertă a ecologiștilor de a opri tăierea copacilor la șantierul de fabricație propus de Tesla lângă Berlin, deschizând calea către producătorul de mașini electrice pentru a continua cu planurile de finalizare a construcției Gigafactory.

La începutul acestei săptămâni, ecologiștii s-au prezentat în instanță în orașul de est Frankfurt an der Oder, în încercarea de a opri Tesla de a defrișa o pădure, susținând că tăierea mai multor copaci ar putea pune în pericol șerpii hibernanți.

Curtea a declarat joi că a respins apelul pe motiv că Tesla a luat suficiente măsuri pentru a proteja reptilele respectând cerințele de capturare și reinstalare a acestora într-un habitat alternativ.

Permisiunea Tesla de a începe construcția depinde de o aprobare condiționată de către autoritățile locale, care sunt obligate să consulte grupurile de mediu și comunitatea.

Instanța regională din Frankfurt an der Oder a examinat o plângere a grupului ecologist NABU, care a susținut că șerpii și șopârlele de nisip ar putea fi puse în pericol de planurile Tesla. Ecologiștii pot face apel împotriva deciziei la o instanță administrativă superioară.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online