Curtea rusă decide că Alexei Navalny, criticul de la Kremlin, trebuie să rămână în închisoare

Un tribunal rus a ordonat joi ca, criticul de la Kremlin, Alexei Navalny, să fie ținut în închisoare după ce a respins apelul împotriva detenției sale, decizie pe care Navalny a numit-o previzibilă.

Navalny, un critic de seamă al președintelui Vladimir Putin, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pe 18 ianuarie după ce a zburat înapoi în Rusia pentru prima dată de când a fost otrăvit de un agent de nivel militar în august.

În acel moment, o instanță a ordonat să fie reținut pentru presupuse încălcări ale condiționării, pe care le-a negat. Cu diferite dosare legale în așteptare împotriva sa, Navalny, în vârstă de 44 de ani, ar putea fi condamnat la ani de închisoare. Occidentul a cerut Rusiei să-l elibereze și zeci de mii de ruși au protestat împotriva închiderii sale în închisoare sâmbătă.

Navalny s-a adresat judecătorului prin legătură video de la închisoare înainte de pronunțare a hotărârii, a cerut să fie eliberat și s-a arătat împotriva acuzațiilor absurde despre care a spus că au fost aruncate de autoritățile rusești pentru a-l înlătura din motive politice.

„Nu vom permite niciodată … acestor oameni să ne calce și să ne fure țara. Da, forța brută este de partea ta acum. Poți … să mă bagi în cătușe. (Dar) asta nu va continua pentru totdeauna „, a spus el.

Avocații săi au spus că Navalny va face apel împotriva deciziei pentru a-l ține în custodie, a raportat agenția de știri Interfax.

După pronunțarea hotărârii, Navalny i-a spus judecătorului: „Totul mi-a fost clar înainte de începerea ședinței de judecată, mulțumesc”.

Aliații lui Navalny au stabilit noi proteste în acest weekend pentru a cere eliberarea sa. Autoritățile au declarat că orice demonstrație va fi ilegală și dezbinată.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata