Danemarca: Guvernul riscă să-şi piardă majoritatea în parlament

Un mic partid din coaliţia guvernamentală de la Copenhaga a ameninţat miercuri, 24 februarie, că ar putea determina căderea guvernului condus de Lars Lokke Rasmussen, aflat la putere de opt luni, condiţionând sprijinul său de demisia unui ministru, informează AFP.

Formaţiunea De Konservative a cerut demisia ministrului mediului Eva Kjer Hansen. Aceasta a fost acuzată de apărarea unei politici agricole ce favorizează ‘lobby-ul fermierilor’ în detrimentul imperativelor ecologice.

Premierul liberal Lars Lokke Rasmussen a convocat marţi seară partidele care îl sprijină în parlament, unde se bazează pe 90 din cei 179 de parlamentari.

‘Este o criză explozivă despre care nimeni nu poate spune unde va duce. La final ar putea fi convocate alegeri anticipate. Este un război al nervilor între Rasmussen şi liderul De Konservative, Soren Pape’, a comentat politologul Thomas Larsen.

Cotidianul Politiken minimizează însă amploarea consecinţelor acestui diferend, pe care l-a numit un ‘incident baroc’.

‘Prim-ministrul va demonstra astăzi că rămâne cel mai bun jucător de poker politic din Danemarca, se menţionează într-un editorial publicat miercuri în cotidianul citat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata