Danemarca va deschide restaurante, în timp ce state germane impun restricții mai dure

Partidele politice din Danemarca au finalizat planurile de deschidere în continuare începând miercurea viitoare – cu mese în interior în cafenele, restaurante și baruri, atâta timp cât oamenii fac rezervări și oferă un permis corona. Muzeele și galeriile de artă vor fi, de asemenea, deschise pentru persoanele cu „coronapas”. Permisul descărcabil arată dacă ați avut un test negativ în ultimele trei zile, ați avut recent Covid sau ați fost vaccinat.

Două state germane au decis să impună măsuri mai stricte de luni – Baden-Württemberg în sud-vest și Mecklenburg-Pomerania de Vest în nordul îndepărtat. În nord, majoritatea magazinelor și școlilor se vor închide – deși frizeriile vor rămâne deschise. Guvernul german schimbă legea, astfel încât să poată trage așa-numita „frână de urgență” în toată țara de la Berlin, dar asta nu se va întâmpla decât mai târziu săptămâna viitoare.

Portugalia va începe să ridice blocarea luni, dar 11 autorități locale din peste 300 vor trebui să aștepte din cauza unei rate de incidență ridicate. Restaurante, centre comerciale, licee și universități se vor redeschide, dar premierul António Costa a avertizat că rata de transmisie este mai mare acum decât la începutul lunii martie. Franța a confirmat că va redeschide școlile primare pe 26 aprilie și școlile secundare o săptămână mai târziu.

Ministrul olandez al Sănătății, Hugo de Jonge, a respins criticile cu privire la costul în creștere al desfășurării a 445 de evenimente de testare în următoarele câteva săptămâni, care au atras 232.000 de persoane. El insistă că evenimentele sunt o „investiție fantastică”, dar criticii indică costul și lipsa licitației publice pentru grupurile implicate. Un eveniment în opt zile va atrage 10.000 de persoane.

Cancelarul german Angela Merkel se așteaptă să primească astăzi vaccinul Oxford-AstraZeneca. În vârstă de 66 de ani, este eligibilă pentru doza AZ din Germania. Între timp, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a făcut vaccinarea ieri la Bruxelles.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata