De la regină a frumuseţii la narcotraficantă în Columbia

Angie Sanselmente Valencia s-a născut în Colombia la 25 mai 1979. Corpul său perfect şi chipul atrăgător i-au deschis repede porţile defilărilor de modă şi concursurilor de frumuseţe. Nu se putea altfel. În anul 2000 a fost proclamată ‘Regina Cafelei’ în ţara natală iar cariera ca manechin pentru lenjerie a fost fulgerătoare.

Totuşi, se pare că Sanselmente nu s-a mulţumit doar cu viaţa de model şi a decis să-şi extindă orizontul profesional, optând pentru lumea traficului de droguri, notează ziarul El Mundo.
A trăit o vreme în Mexic, unde s-a căsătorit şi ulterior divorţat de unul din liderii cartelurilor locale, supranumit ‘Monstruľ, de la care a învăţat toate secretele acestei afaceri bănoase.

Astfel în decembrie ea a făcut un pas decisiv alături de căţeluşa sa din rasa Pomerania, care s-a dovedit cheie pentru a o depista (câinele a fost confiscat la vamă) şi mergând pe acest fir s-a pus cap la cap o anchetă impresionantă. Angie Sanselmente pusese la cale un plan pe care îl credea perfect.

Zilnic şi graţie ajutorului a numeroase femei atrăgătoare, elegante şi discrete, sute de kilograme de droguri (cocaină) erau transportate din America Latină în Europa cu avionul dinspre Cancun (Mexic) cu escală în Argentina. În schimbul fiecărui voiaj ele primeau 5.000 de dolari.
Persoana însărcinată cu găsirea candidatelor era Ariel L., un tânăr argentinian de 25 de ani care lucrase o perioadă scurtă ca manechin. Lui i se plăteau 2.000 de dolari pentru fiecare fată dispusă realizeze călătoria.

Prima candidată pe care Ariel a ales-o a fost logodnica sa, María N., de 21 de ani. A fost una dintre primele ‘cărăuşe’ arestate pe aeroportul internaţional Ezeiza, la 13 decembrie. Fata încercase să se îmbarce într-un zbor spre Cancun cu o valiză plină cu 55 de kilograme de cocaină. 12 ore mai târziu, anchetatorii au arestat alte trei persoane având legătură cu afacerea lui Sanselmente.

În cazul, anchetat de procurorul Curţii penale, Marcelo Aguinsky şi de detectivii poliţiei de Securitate Aeroportuară, sunt implicate şi două persoane aflate în arest preventiv şi alte două în proces, fără să fie puse încă sub acuzare. Între cei judecaţi se află şi trei tineri care s-au aruncat de la balconul unei clădiri din cartierul Virrey Loreto numărul 2531, la Belgrano, în dimineaţa zilei de 14 decembrie pentru a evita să fie arestaţi.

“Ariel L. şi Maria N. erau liniştiţi deoarece contactele lor cu organizaţia îi asiguraseră că nu aveau de ce să fie îngrijoraţi pentru că la aeroport era totul aranjat, astfel încât să nu li se întâmple nimic, ceea ce explică faptul că drogurile se aflau direct în valiză fără nicio metodă de ascundere a lor’, au explicat anchetatorii cazului.
Procurorul Aguinsky a făcut două vizite inopinate la aeroportul internaţional din Ezeiza pentru a încerca să descopere cine erau contactele pe care organizaţia le avea în interiorul aeroportului. Anchetatorii sunt convinşi că avansează în acest sens pentru a desfiinţa complet reţeaua de nacrotraficanţi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata