Decesul regizorului şi actorului britanic Richard Attenborough

Regizorul și actorul britanic Richard Attenborough a decedat la vârsta de 90 de ani după o lungă boală, a anunțat duminică Academia Britanică de Arte pentru Film și Cinema (BAFTA), informează BBC, AFP și EFE.

Richard Attenborough a jucat în filme ca „Brighton Rock”, „Marea evadare”, „Un pod prea îndepărtat”, „Branningan” sau „Jurassic Park”, de-a lungul unei cariere ce s-a întins pe durata a șase decenii.

„Jocul său în +Brighton Rock+ a fost genial, punerea în scenă a peliculei +Gandhi+ a fost uimitoare. Richard Attenborough a fost unul dintre marii filmului”, a scris primul ministru britanic David Cameron pe contul său de Twitter.

Richard Attenborough a fost un actor și regizor prolific ce a cucerit Hollywoodul cu rolul său în „Jurassic Park” și regia filmului „Gandhi”, care a primit opt premii Oscar, dintre care pentru cel mai bun regizor, cel mai bun film în 1982 și pentru cel mai bun actor. El s-a născut la Cambridge în 1923.

El a avut trei copii cu soția sa Sheila, cu care s-a căsătorit la vârsta de 21 de ani.

Slăbit după ce a căzut acasă de pe o scară, el s-a mutat într-o instituție pentru persoane vârstnice cu soția lui la sfârșitul vieții. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata