Delincvenţii români şi bulgari din Spania, tot mai implicaţi în traficul de droguri

Românii şi bulgarii încep să se ocupe cu traficul de droguri, care este rentabil în Spania, scrie luni ABC.es. Potrivit agenţilor Gărzii Civile, românii şi bulgarii apar din ce în ce mai des în reţelele care se ocupă cu traficul de cocaină, alături de columbieni şi spanioli, şi cu cel de haşiş, care era specialitatea marocanilor.

Jumătate dintre persoanele reţinute în Spania pentru crimă organizată sunt străini: veritabile reţele multinaţionale, care comit diferite delicte, în cadrul unor bande formate din până la câte 15 membri, scrie publicaţia spaniolă. ‘Am găsit transportatori chinezi, români care duc haşiş prin ţară pe şosea, şi bulgari, cunoscuţi ca fiind buni la adus drogurile prin Almeria şi Alicante’, spune unul dintre comandanţii Gărzii Civile.

Marocanii, românii şi columbienii nu se dau în lături de la nimic, mai scrie cotidianul spaniol: fac trafic de droguri, comit furturi din locuinţe, magazine şi bănci. De asemenea, furturile de la entităţile financiare sunt specialitatea albanezilor şi românilor. Pe de altă parte, albanezii şi kosovarii fură din case şi hale industriale, sunt implicaţi în prostituţie şi traficul de stupefiante. Traficul de cocaină se află tot în mâinile columbienilor şi spaniolilor, mai notează ABC.es.

Acesta consideră că Ministerul spaniol de Interne, condus de Alfredo Perez Rubalcaba nu are obiceiul să furnizeze datele asupra naţionalităţii arestaţilor, însă publicaţia spaniolă apreciază şi că delincvenţii provin din zeci de ţări diferite, şi acţionează la unison. În închisori, 35,7% sunt străini – peste 28.000 de persoane, informează ABC. Iar în unele închisori, datele ajung până la 60% în unele luni – până la 80 de naţionalităţi diferite.

Astfel, nu este ciudat ca într-o organizaţie să acţioneze cot la cot britanici, columbieni, români şi americani, alături de bulgari, venezueleni şi spanioli, câte un sârb cu un peruan şi un francez, ori argentinienii cu iranienii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata