Demis Roussos a fost înmormântat la Atena

Cântărețul grec Demis Roussos, care a murit în weekendul trecut la Atena, la vârsta de 68 de ani, a fost înmormântat vineri într-unul din principalele cimitire ale capitalei, în prezența a sute de persoane, a constatat AFP.

Artistul, care a devenit cunoscut pe plan internațional în anii 60, mai ales cu trupa sa Aphrodite’s Child, a fost înhumat în Primul Cimitir al Atenei, unul dintre cele mai mari și mai vechi ale capitalei unde se odihnesc rămășițele a numeroase personalități grecești.

La funeralii au participat și prezentatorul de televiziune de origine greacă Nikos Aliagas, care a declarat pentru AFP că este important pentru el să participe la această ceremonie, având în vedere că Demis Roussos i-a fost un prieten drag. Nikos Aliagas a fost primul, înainte chiar de presa greacă, care a făcut public decesul marelui artist care a murit duminică dimineață în urma unei lungi suferințe într-un spital privat din oraș.

Slujba din capela cimitirului și înhumarea nu au durat mai mult de o oră și jumătate. Au fost intonate cântece religioase, însă nu a fost auzit niciun cântec al lui Demis Roussos. Pe numele său complet Artémios Ventouris Roussos, artistul s-a născut la 15 iunie 1946 în Alexandria (Egipt), țara de origine și a altor artiști, precum Dalida, Georges Moustaki și Claude François.

Familia lui se instalase aici în anii 20, însă tatăl său care era inginer s-a întors în Grecia în 1961. În cursul carierei sale, în grup sau solo, Demis Roussos, care a devenit cunoscut în lumea întreagă pentru vocea sa unică și tonalitățile înalte, a vândut zeci de milioane de discuri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Eugen spune

    Dumnezeu să-l odihneasca

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata