Deutsche Bank elimină 15.000 de posturi şi se retrage din 10 ţări

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, a anunțat joi că urmează să-și reducă personalul cu 15.000 de posturi și de asemenea că se va retrage din 10 țări, aceasta fiind o nouă etapă din vastul plan de restructurare anunțat de noul director general, britanicul John Cryan, transmit AFP și Reuters.

Deutsche Bank a precizat că va elimina 9.000 de locuri de muncă în regim full-time și 6.000 de poziții de consultanți externi. De asemenea, în următorii doi ani, Deutsche Bank intenționează să renunțe la active care asigură 20.000 de locuri de muncă, a anunțat joi John Cryan, cel care în luna iulie a fost numit la conducerea celei mai mari bănci din Germania cu promisiunea reducerii costurilor.

Luna trecută, o serie de surse interne au declarat pentru Reuters că Deutsche Bank intenționează să renunțe la un sfert din numărul total de angajați — 23.000 de persoane — în special în activitățile tehnologice și prin divizarea subsidiarei sale PostBank.

Deutsche Bank intenționează de asemenea să-și închidă operațiunile din 10 țări, printre care Mexic, Norvegia și Noua Zeelandă și, de asemenea, să-și transfere operațiunile de trading din Brazilia către centrele globale și regionale. În urma restructurărilor costurile ar urma să fie reduse cu 3,8 miliarde de euro.

‘Deutsche Bank nu are o problemă cu strategia. Știm exact unde vrem să ajungem. Cu toate acestea, Deutsche Bank s-a confruntat mulți ani cu o problemă în implementarea acestei strategii. În ultimele două decenii au fost anunțate multe strategii și ținte dar rareori au și fost realizate’, a spus John Cryan.

Anunțul privind reducerile de personal a venit în aceeași zi în care cea mai mare bancă germană a raportat pierderi de 6,6 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, pe fondul deprecierii valorii activelor și creșterii sumelor pentru acoperirea litigiilor.

Deutsche Bank operează în prezent în aproximativ 70 de țări din întreaga lume, iar în luna august a plătit o amendă record de 2,5 miliarde de dolari pentru manipularea dobânzilor Euribor și Libor în perioada 2005 — 2009. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata