Două avioane care i-au aparţinut lui Elvis Presley îşi aşteaptă cumpărătorii până la 2 februarie

Două avioane care i-au aparținut lui Elvis Presley, aflate de circa 30 de ani pe domeniul Graceland din Memphis (Tennessee, sud), vor fi vândute la licitație, cu plicuri închise. Va câștiga cine va oferi prețul cel mai mare până pe 2 februarie, a anunțat casa de licitații Julien’s de la Los Angeles, preluată de metronews.fr.

Este vorba de Convair 880, botezat ‘Lisa Marie’ după numele unicei fiice a cântărețului, și micul Lockheed JetStar numit ‘Hound Dog II’. Niciunul dintre aparate nu este în stare de funcționare.

Vânzătorii apreciază că la licitație s-ar putea prezenta colecționari, fani ai Regelui Rock ‘n’ Roll sau întreprinzători interesați să le expună în altă parte.

Avioanele, care aparțin societății OKC Partnership din Memohis, sunt expuse la Graceland din anii 1980, în colaborare cu Elvis Presley Enterprises, firma care administrează domeniul. Societatea a informat anul trecut că nu dorește să reînnoiască contractul, care expiră în luna aprilie.

Elvis Presley, care ar fi împlinit 80 de ani joi, a cumpărat avionul ‘Lisa Marie’ în 1975, cu doi ani și patru luni înaintea morții, cu 250.000 de dolari. Aparatul cu 29 de locuri a fost reamenajat și redecorat, având salon, sală de conferințe, club privat și un apartament cu robinet de aur în baie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata