Două cazuri de persoane infectate cu bacteria NDM-1 în Austria

Două cazuri de contaminare cu o bacterie de tipul NDM-1, rezistentă la antibiotice, au fost identificate în Austria la pacienţi care au primit tratamente în spitale din străinătate, din Pakistan şi din regiunea Kosovo, a anunţat vineri (27 august 2010) Ministerul austriac al Sănătăţii, transmite AFP.

Cei 2 pacienţi au fost internaţi la Spitalul Universitar din Gratz (sud-est). Unul dintre pacienţi, cel ce s-a întors din Pakistan, a fost deja vindecat şi externat, în timp ce al doilea pacient, cel ce s-a întors din Kosovo, se află în continuare sub tratament.

Pentru a preveni răspândirea în Austria a acestei tulpini virale extrem de rezistentă la tratamentul cu antibiotice, autorităţile medicale austriece au decis testarea tuturor persoanelor care au sosit în Austria după ce au suportat tratamente în spitale din Pakistan şi India dar şi a rudelor şi apropiaţilor acestora şi a altor persoane cu care au intrat în contact.
„Mai multe date de care dispunem indică faptul că regiunea de origine a acestei tulpini bacteriene care se răspândeşte în mediul din spitale, este subcontinentul indian”, conform comunicatului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata