Două grămăjoare de aur, în valoare de 350.000 USD, găsite în Australia

44

Două bucățele de aur în valoare de aproximativ 350.000 USD au fost descoperite de o pereche de mineri din sudul Australiei.

Brent Shannon și Ethan West au găsit pietrele lângă orașul Goldmining Tarnagulla din statul Victoria.

Descoperirea lor norocoasă a fost prezentată în emisiunea TV Aussie Gold Hunters, care a fost difuzată joi. Bărbații au săpat pământul și au folosit detectoare de metale pentru a detecta aurul din zonă.

“Acestea sunt cu siguranță unele dintre cele mai semnificative descoperiri”, a spus Ethan West, potrivit CNN.

„A descoperi două bucăți mari într-o singură zi este destul de uimitor”.

Au găsit grămăjoarele, care au o greutate combinată de 3,5 kg (7,7lb), în câteva ore, cu ajutorul tatălui domnului West, potrivit Discovery Channel, care transmite programul.

Spectacolul, care este difuzat și în Marea Britanie, urmărește echipe de vânători de aur care săpau în câmpurile de aur din părțile îndepărtate din Australia.

“Ne-am gândit să profităm de această șansă unică”, a spus dl Shannon pentru emisiunea australiană Sunrise.

“Era într-un teren virgin, ceea ce înseamnă că este neatins și nu a fost minat.”

Domnul West a spus că, pe parcursul a patru ani de exploatare a aurului, el a preluat „probabil mii” de piese.

Discovery Channel a mai spus că, colecționarii ar putea plăti cu până la 30% mai mult pentru aceste grămăjoare decât valoarea estimată. În 2019, un bărbat australian a dezgropat o bucată de aur de 1,4 kg (49oz), în valoare de 100.000 USD (54.000 lire sterline; 69.000 USD) folosind un detector de metale.

Exploatarea aurului în Australia a început în anii 1850 și rămâne o industrie semnificativă în țară. Orașul Tarnagulla însuși a fost fondat în timpul Victoria Gold Rush și a devenit foarte bogat pentru o perioadă de timp în care minerii pasionați s-au mutat acolo pentru a-și face averea, potrivit unui site local.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online