Dracula, cel mai popular vampir

Contele transilvănean este cel mai popular vampir din istorie, devansând în preferinţele publicului personaje din seriale TV cum ar fi ‘Buffy, spaima vampirilor’ şi ‘Being Human’, relatează The Daily Telegraph în ediţia de duminică, citând un sondaj de opinie realizat de magazinul de science-fiction SFX.

Diabolicul vampir a fost interpretat memorabil de către actorul Christopher Lee în în mai multe producţii Hammer şi a fost reînviat de către Gary Oldman în filmul ‘Dracula’ din 1992, după cartea lui Bram Stoker. După Dracula, în topul popularităţii se află vampirul Spike, din serialul tv ‘Buffy, spaima vampirilor’, urmat de vampirul Angel din acelaşi serial.

Peste 8.000 de fani au luat parte la sondajul realizat pe site-ul www.sfx.co.uk, cu ocazia aniversării a 200 de ani de la înfiinţarea revistei. Popularul personaj Edward Cullen, interpretat de Robert Pattinson în ‘Twilight’, nu a reuşit să intre în top 10, figurând doar pe poziţia a 14-a.
Pe celelalte locuri în topul celor mai populari vampiri figurează, în ordine, John Mitchell (‘Being Human’), Drusilla (‘Buffy’), Eric Northman (‘True Blood’), Mick St John (‘Moonlight’), Selene (‘Underworld’), Count Duckula (‘Count Duckula’) şi Darla (‘Buffy’).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata