Drapelul Ucrainei, arborat pe una din cele mai înalte clădiri de pe cheiul Moscovei

Persoane încă neidentificate au arborat drapelul Ucrainei în vârful stelei în cinci colțuri de pe turnul uneia din cele mai înalte clădiri construite pe vremea dictatorului Iosif Stalin pe cheiul Moscovei – chiar în centrul capitalei ruse – și au vopsit în albastru o parte din steaua ce amintește de perioada sovietică, relatează Interfax și Ria Novosti.

Drapelul național ucrainean a fost dat jos la scurt timp de angajați ai primăriei Moscovei.

Conform informațiilor preliminare, indivizi necunoscuți au urcat pe o scară interioară până la ultimul etaj al clădirii de pe cheiul Kotelniceski, iar apoi cu ajutorul unor echipamente speciale au fixat drapelul de turnul clădirii, a indicat poliția. În imaginile transmise de televiziunea NTV, drapelul se vede pe vârful stelei amplasate pe turn.

‘Se pare că steaua trebuia să fie zugrăvită în culorile drapelului ucrainean, dar nu au mai avut timp să facă aceasta’, a indicat pentru Interfax un responsabil din serviciile speciale ale capitalei ruse.

Ulterior, mai mulți tineri cu echipament de alpinism, care ar putea avea legătură cu apariția steagului galben-albastru ucrainean pe clădirea-turn, au fost conduși la o secție de poliție din apropiere (Taganski), au informat agențiile ruse de presă. Toți cei reținuți sunt cetățeni ruși, rezidenți în Moscova sau suburbii.

Deocamdată nu există niciun comentariu din partea autorităților ruse, notează Interfax. Însă această acțiune a fost relatată de media ruse ca un gest provocator în condițiile în care relațiile dintre Rusia și Ucraina traversează o perioadă extrem de tensionată pe fondul insurecției proruse din estul Ucrainei și al anexării Crimeii de către Rusia. Un recent sondaj arăta acum șase zile că două treimi dintre ruși aprobă politica președintelui Vladimir Putin față de Ucraina. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata