Dublu atentat în Daghestan: 11 morţi şi 18 răniţi

11 persoane au murit şi 18 au fost rănite în două atentate consecutive, dintre care unul sinucigaş, produse miercuri (31 martie 2010) dimineaţă în centrul oraşului Kizliar din republica rusă Daghestan, din Caucazul de Nord, au declarat surse din cadrul forţelor de poliţie locale.

„O explozie s-a produs în jurul orei locale 08.40, într-un automobil care părăsea comisariatul. Potrivit datelor preliminare, doi poliţişti se aflau în maşină. Amândoi au murit, iar civili au fost răniţi”, a indicat comitetul de anchetă al parchetului Rusiei, citat de RIA Novosti.
La 20 de minute după prima explozie, un kamikaze îmbrăcat în uniformă de poliţist a detonat o bombă aflată asupra sa, în timp ce se găsea într-un grup de anchetatori care inspecta locul primului atentat. Explozia a ucis cinci poliţişti, printre care şi şeful poliţiei din Kizliar, a informat comitetul de anchetă.

Ministrul rus de interne, Raşid Nurgaliev, a ordonat întărirea măsurilor de securitate în Daghestan. Exploziile survin la două zile după dublul atentat sinucigaş de la metroul din Moscova, soldat cu 39 de morţi şi atribuit de autorităţi unor femei kamikaze având legături cu grupări rebele din Caucazul de Nord.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata