Echipele de intervenţie au găsit un supravieţuitor în accidentul aviatic din Algeria

Un supravieţuitor a fost găsit marţi, după prăbuşirea unui avion militar algerian în estul Algeriei, la Oum El Bouaghi, care transporta 103 persoane, potrivit unui prim bilanţ oficial difuzat de postul public de radio, care citează protecţia civilă, informează AFP.

‘Am găsit un supravieţuitor, iar căutările continuă’ în această zonă greu accesibilă, a declarat colonelul Farid Nechad, fără a oferi alte detalii.

Până la acest moment, echipele de salvare au recuperat 71 de trupuri neînsufleţite, relatează postul public de radio din Algeria.

Printre cele 103 persoane aflate la bordul aeronavei de tip Hercules C-130, care asigura legătura Tamanrasset-Constantine, se aflau patru membri ai echipajului, militari şi familii ale acestora, a indicat o sursă din securitate pentru AFP.

Aeronava s-a prăbuşit în jurul orei 11.00 GMT, pe muntele Fortas, în regiunea muntoasă Oum El Bouaghi.

Accidentul pare să fi fost cauzat de condiţiile meteorologice nefavorabile, potrivit agenţiei de presă APS, care citează responsabili militari, între care şi colonelul Lahmadi Bouguern. Acesta din urmă a evocat vântul puternic din ultimele zile şi o vizibilitate foarte scăzută.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata