ELSTAT confirmă oficial reintrarea Greciei în recesiune în T1

Economia Greciei a reintrat în recesiune în primul trimestru din 2015, înregistrând un declin de 0,2%, după o scădere de 0,4% în precedentele trei luni, a anunțat vineri Oficiul elen de Statistică (ELSTAT), confirmând estimarea preliminară de la începutul acestei luni, transmite Reuters.

 În 2014, economia a ieșit din recesiunea care a durat șase ani, înregistrând un avans de 0,8%, dar turbulențele din ultimele luni au afectat evoluția PIB-ului. În aceste zile, Atena încearcă să încheie un acord cu creditorii săi pentru a obține deblocarea unei noi tranșe de împrumut și a evita falimentul.

În ritm anual, PIB-ul Greciei a crescut cu 0,4% în primul trimestru din 2015, o încetinire față de avansul de 1,3% din ultimele trei luni ale anului trecut.

Miercuri seară, premierul elen Alexis Tsipras a anunțat că Grecia este aproape de a ajunge la un acord cu creditorii săi, UE și FMI, care va permite deblocarea unei tranșe de 7,2 miliarde de euro, bani necesari pentru ca Grecia să nu intre în faliment. Declarațiile lui Tsipras au fost contrazise, însă, de ministrul german de Finanțe, Wolfgang Schaeuble, potrivit căruia nu s-au înregistrat progrese semnificative în discuțiile dintre cele două părți. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata