Elveţia: Rezultate record la o licitaţie pentru ceasuri marca Patek Philippe

Vânzarea în cadrul unei licitații speciale a ceasurilor elvețiene Patek Philippe a înregistrat rezultate record duminică seară, la Geneva, potrivit unui comunicat al casei Christie’s, citat luni de AFP. Vânzarea a o sută de ceasuri aparținând celebrei mărci elvețiene – cu prilejul aniversării a 175 de ani de la crearea acestei firme la Geneva – a atins suma de 19,7 milioane de dolari, dublu față de estimări.

Piesa vedetă a serii a fost un ceas de aur roz vândut cu 2,67 milioane de dolari. Ceasul fusese estimat între 1,6 și 2,6 milioane de dolari. Au fost fabricate doar 4 exemplare din acest model, iar cel vândut duminică datează din 1951.

Potrivit Christie’s, la licitația de duminică seara au fost doborâte 9 recorduri pentru modelele acestei mărci elvețiene, foarte apreciată de colecționari. Prețul mediu al unei piese a fost de aproximativ 200.000 de dolari. Cele 125 de locuri disponibile în sală au fost rezervate cu 48 de ore înainte iar la eveniment au participat peste 300 de persoane.

Potrivit lui John Reardon, responsabil al departamentului de orologerie al casei de licitații Christie’s, „această vânzare ne-a depășit toate așteptările”.

Casa concurentă de licitații, Sotheby’s, scoate la vânzare, marți, 11 noiembrie, „cel mai scump ceas din lume” — un ceas de buzunar, fabricat în anii 30 pentru bancherul new-yorkez Henry Graves. Denumit „Graves”, ceasul este produs tot de firma Patek Philippe și este estimat la 15 milioane de dolari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata