Epidemie de păcătoşi în SUA

Ce se întâmplă în puritana Americă, unde în ultimul timp nu mai poţi băgă mâna în foc pentru nimeni? Scandaluri sexuale asemeni celor în care au fost implicaţi Kennedy, sau Clinton păreau excepţii de la regulă, dar în ultimul timp s-a constatat o creştere alarmantă a cazurilor de infidelitate.

O epidemie a păcatului zguduie temeliile clasei politice, lumii sportului şi ale spectacolului. Infidelităţile sunt la ordinea zilei. Majoritatea dintre ei cred că au totul – libertate şi ambiţie – şi aleg calea păcatului în speranţa de a nu fi prinşi. În ultimul timp însă au fost descoperiţi atât de mulţi înşelându-şi soţiile, încât bula virtuţii, la fel de umflată ca cea imobiliară sau a creditelor neacoperite, a explodat notează ziarul ABC.

Pe primul loc conduce detaşat, jucătorul de golf Tiger Woods. Teoretic avea totul, bani, frumuseţe, faimă ca sportiv şi în viaţa privată, căsătorit cu un fost top model suedez, doi copii reuşiţi… Totul s-a prăbuşit când s-a descoperit că sportivul a avut în şase ani nu mai puţin de 12 amante.
Amante care s-au îmbulzit să-şi relateze povestea presei.

Şi poate că nu s-ar fi aflat nimic dacă la sfârşitul anului trecut, acest ‘Sandokan al adulterului’ nu ar fi fost agresat de propria nevastă după descoperirea unui SMS indiscret şi care şi-a făcut dreptate cu o crosă de golf.
Ar fi fost mai bine pentru Tiger Woods dacă era politician, în joc ar fi fost doar cariera politică. Fiind însă sportiv, este un exemplu pentru toată lumea, mai ales pentru tineri, de unde şi gestul multor sponsori de a-i retrage contractele publicitare.

Tiger Woods şi-a cerut iertare, s-a internat într-un centru de reabilitare pentru cei dependenţi de sex, dar şi-a anunţat reîntoarcerea în competiţia Masters 2010. Dacă va câştiga, soţia îl va iarta, iar povestea lor va ajunge scenariu la Hollywood. Următorul pe listă este Bill Clinton, fost preşedinte al SUA, infidel lui Hillary încă de la universitate.

Nu întâmplător a fost printre primii care l-au sunat pe Tiger Woods pentru a-l consola în vremuri grele. Carl Bernstein relatează în biografia lui Hillary Clinton -‘A woman in charge’- că ea a stat un an pe gânduri până să accepte să devină soţia lui Bill.
Şi nu pentru că nu l-ar fi iubit, ci pentru că îl ştia încă din universitate cât este de afemeiat. Dar relaţia soţilor Clinton este atât de complexă încât nu există sistem moral care să-l cuprindă.

Dependenţa lui de sex a fost atât de mare încât a fost pe punctul de a-i pune în pericol mandatul de preşedinte şi cariera soţiei sale. De aceea Hillary nu a ezitat să-l ierte şi să-l susţină. Curios în cazul lui Bill Clinton este că, în ciuda infidelităţilor sale, susţinerea lui publică a rămas intactă, iar cea învinuită a fost, culmea, Hillary, acuzată de la lipsă totală de demnitate la ambiţie politică nemăsurată.

Următorul politician pe listă este John Edwards, fost candidat prezidenţial care are un copil cu o femeie, în timp ce soţia lui se luptă cu cancerul. Atrăgător, vedetă de fotbal în studenţie şi de familie mai modestă decât soţia lui Elizabeth, Edwards părea visul oricărei femei. Pe măsură ce treceau anii, el devenea tot mai atrăgător în timp ce soţia lui părea îmbătrânită şi chinuită de probleme.

Iar motivele nu-i lipseau. Primul copil al celor doi, Wade, a murit într-un accident tragic la doar 17 ani. Ea a fost diagnostică cu cancer la sân când soţul se lansase în campanie electorală. Deşi declarase că va fi alături de soţia sa ‘la nevoie’ nu a ezitat să se încurce cu şefa campaniei sale, Rielle Hunter, care pe deasupra a rămas şi însărcinată.

Şi astfel încep peripeţiile lui Edwards care iniţial a negat totul, convingându-l pe un consilier al său să-şi asume paternitatea copilului său. Până la urmă, după doi ani de la naşterea lui Frances Quinn Hunter, John Edwards a recunoscut că este fiica sa, cerându-şi public iertare. Partea bună a lucrurilor este că Edwards nu mai are aspiraţii politice care să suscite îngrijorare.

Nu doar democraţii au călcat pe bec. Cei care au văzut ‘Eyes Wide Shut’, opera semipostumă a lui Stanley Kubrick, s-au întrebat unde poate exista o asemenea orgie. Răspunsul este în Partidul Republican american.
Depravarea care există aici nu o mai găseşti în alt loc. Istoric, au existat mai multe scandaluri sexuale între politicienii democraţi decât republicani. Dar majoritatea au fost scandaluri de o relativă ingenuitate (aventuri cu actriţe sau stagiare) comparativ cu sofisticata ipocrizie care există în rândul republicanilor.

Biciul conservator al Georgiei, Newt Gingrich, a fost unul din maximii acuzatori în Congres ai lui Bill Clinton pentru scandalul Lewinsky, de care ‘s-au simţit ruşinaţi’ toţi americanii. În timp ce spunea aceste vorbe, îşi înşela nevastai cu o femeie cu 20 de ani mai tânără.
Următorul pe listă este David Vitter, senator de Louisiana, apărător înfocat al valorilor familiei, dar al cărui nume a fost găsit printre clienţii unui bordel, unde cerea să i se pună scutece pentru adulţi.

Vitter nici măcar nu a vrut să demisioneze, a rămas în Senat unde a sponsorizat o lege împotriva căsătoriei homosexualilor. Celălalt sponsor este Larry Craig, surprins în toaleta aeroportului din Minnesota… cu un bărbat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata