Europa are nevoie de un plan de recuperare COVID mai ambițios, spune Clement Beaune din Franța

Uniunea Europeană trebuie să tragă pentru un plan de recuperare COVID-19 mai ambițios decât stimulul de referință de 750 de miliarde de euro convenit vara trecută după primul val al epidemiei, a declarat duminică ministrul francez pentru afaceri europene Clement Beaune.

Beaune a declarat că Europa nu trebuie să repete erorile comise după criza financiară mondială de acum un deceniu și de această dată ar trebui să sprijine recuperarea cu investiții, în rețelele fără fir de generația a cincea (5G), tehnologii ecologice și digitale, printre altele.

Întrebat într-un interviu la televiziunea LCI cât de mult ar fi nevoie, Beaune a spus: „Fără îndoială ceva de genul unei dublări (a fondului existent).
„Răspunsul economic trebuie să fie mai ambițios”, a spus el.

Beaune a spus că speră că cele 27 de state membre ale UE vor ratifica fondul de redresare până în mai și că cele 750 de miliarde de euro vor fi disponibile din vară.

Franța urmează să primească 40 de miliarde de euro în cadrul acestui sistem.
Guvernele UE continuă să prezinte planuri de cheltuieli detaliate pentru partea lor din pot, iar frustrarea crește în Paris și în alte capitale cu viteza mică de plată a banilor.

Într-un interviu publicat sâmbătă, președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că nu împărtășește opinia susținută de unii că fondul de redresare al UE este insuficient în comparație cu planul de cheltuieli al SUA.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata