Expo Milano 2015: Bucătari japonezi autorizaţi şi-au demonstrat măiestria în prepararea peştelui otrăvitor fugu

Mai mulți bucătari japonezi autorizați să pregătească peștele otrăvitor fugu și-au demonstrat măiestria duminică, la Expo Milano 2015, în cadrul unui eveniment de degustare organizat la pavilionul japonez, relatează luni agenția de presă Kyodo.

Fugu este o delicatesă de iarnă în Japonia, pentru a cărei pregătire este nevoie de bucătari specializați, deoarece poate fi letală.

La expoziția mondială din acest an, fugu importat din Japonia a devenit disponibil pentru prima dată în Uniunea Europeană, după ce a fost acordată o permisiune specială pentru Expo Milano 2015, valabilă de la începutul lunii mai și până la sfârșitul lui octombrie.

Sadao Oshiumi, bucătar specializat în pregătirea acestui preparat, și-a demonstrat măiestria, prezentând publicului o tehnică specială de filetare a peștelui fugu adus din prefectura Yamaguchi, cunoscută pentru restaurantele sale care prepară această delicatesă.

Tsugumasa Muraoka, guvernatorul prefecturii amintite, a declarat că Yamaguchi a fost prima prefectură din Japonia care a ridicat interdicția de a mânca fugu, subliniind că delicatesa poate fi consumată cu încredere dacă este pregătită de bucătari specializați. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata