Felii de tort de la cinci nunţi regale britanice, scoase la licitaţie

Felii de tort de la cinci nunți regale britanice, dintre care unele vechi de 42 de ani, sunt expuse până sâmbătă la Londra, înainte de a fi vândute la licitație, la 27 iunie la Los Angeles, a informat vineri casa de licitație Julien’s Auctions, citată de AFP.

Aceste felii de tort, care sunt însoțite de un avertisment sanitar indicând că nu mai sunt comestibile, au fost colecționate de Leonard Massey, fostul șofer al reginei Elisabeta a II-a care le-a conservat în ambalajul original cu monogramă regală.

Cea mai recentă, este o felie din tortul cu fructe înmuiate în brandy de la nunta prințului William și a soției sale Catherine din 2011. Casa de licitație a estimat-o la între 600 și 800 de dolari (540-720 de euro).

O felie din tortul de nuntă al prințului Charles cu Diana, din 1981, a fost evaluată la între 1.000 și 2.000 de dolari.

Cea mai veche felie datează din 1973 de la nunta prințesei Anne, fiica reginei Elisabeta a II-a, cu Mark Phillips.

Au fost puse în vânzare și bucăți din tortul de nuntă a prințului Andrew cu Sarah Ferguson, din 1986, și de la cea de-a doua căsătorie a prințului Charles cu Camilla, din 2005.

Licitația va avea loc în Beverly Hills (SUA), la 27 iunie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: facebook.com/JuliensAuctions

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata