Femeia cu cele mai lungi picioare din lume

Femeia cu cele mai lungi picioare din lumea este, conform Guinness World Records, rusoaica Svetlana Pankratova.

Picioarele sale măsoară nu mai puțin de 132 de centimetri. Recordul său a fost omologat de Guinness Book la 8 iulie 2003. Și laba piciorului are o dimensiune mai puțin obișnuită pentru o reprezentantă a sexului frumos, ea purtând pantofi de mărimea 46.

Totuși, ea nu este și cea mai înaltă femeie din lume, restul corpului său înscriindu-se în dimensiuni relativ obișnuite. Astfel, Svetlana Pankratova are înălțimea de 1.95 metri.

Născută la 29 aprilie 1971, în fosta Uniune Sovietică, Svetlana a jucat în echipa de baschet a Universității din Virginia, Richmond, SUA, între anii 1992 — 1995. Acolo a stabilit câteva recorduri sportive pe plan local, neegalate nici până azi, precum cele mai multe atacuri blocate și cele mai multe reușite într-un singur sezon.

În septembrie 2008, a pozat în Piața Trafalgar din Londra, alături de He Pingping, acesta din urmă fiind, la vremea respectivă, cel mai mic om din lume.

În prezent, Svetlana Pankratova este antrenoarea unei echipe feminine de baschet din Virginia, SUA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata