Filmul cu James Bond care a avut cele mai mari încasări la box-office

Filmul care a avut cele mai mari câștiguri de box-office și care îl are ca protagonist principal pe James Bond este cel din anul 2013, intitulat Skyfall, regizat de Sam Mendes.

Conform guinnessworldrecords.com, pelicula a strâns în întreaga lume nu mai puțin de 1 108 milioane de dolari. Astfel, le-a depășit pe celelalte două cele mai profitabile episoade ale francizei, Thunderball, din 1965, care a avut venituri totale de 1 047 milioane de dolari și Goldfinger, din anul 1964, cu 1 005 milioane de dolari, sume ajustate la inflația din 2012.

Un alt record legat de Agentul 007 le aparține actorilor Sean Connery și Roger Moore. Cei doi l-au jucat pe celebrul personaj de șapte ori fiecare, mai mult decât oricare alt interpret al lui James Bond. Cel mai popular actor în amintitul rol se pare că este însă Sean Connery, peliculele cu James Bond în care a jucat având încasări, în medie, de 618 milioane de dolari. Pe locul al doilea se situează Daniel Craig, ”actualul” James Bond, cu încasări, în medie, de 559 milioane de dolari.

Primul film cu James Bond a apărut în 1962, a fost regizat de Terence Young și s-a numit Dr. No. În total, seria cuprinde 24 de episoade, cel mai recent fiind Spectre, lansat, în Marea Britanie, la 26 octombrie 2015. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata